Είμαι παντρεμένη και τα τελευταία χρόνια ζω μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τον άντρα μου. Με απειλεί και με εκβιάζει ψυχολογικά. Που μπορώ να απευθυνθώ για να βρω ψυχολόγο που θα με βοηθήσει να πάρω τις σωστές αποφάσεις, να κάνω τις σωστές κινήσεις και να δω τι θα κάνω με τη ζωή μου;

Μπορείς να απευθυνθείς σε φορείς που παρέχουν δωρεάν ψυχολογική στήριξη όπως:

  • τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, τα οποία παρέχουν συμβουλευτική σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας. Τέτοια Συμβουλευτικά Κέντρα υπάρχουν σε διάφορες περιοχές, όπως, Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ιωάννινα, Πάτρα, Σύρος και Τρίπολη.
  • Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών λειτουργούν επίσης σε ορισμένους Δήμους (π.χ. Δήμος Άρτας, Θήβας, Καβάλας, Καλαμάτας, Κατερίνης, Κω, Περιστερίου, Ρεθύμνου, Σερρών και Χαλανδρίου)
  • στην Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (εθνικής εμβέλειας, με αστική χρέωση) η οποία λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, καθημερινές και Σαββατοκύριακα (δηλαδή 365 μέρες το χρόνο) παρέχοντας ενημέρωση-πληροφόρηση, τηλεφωνική συμβουλευτική/ψυχολογική στήριξη καθώς και νομική συμβουλευτική
  • και σε άλλους φορείς παροχής υπηρεσιών σε κακοποιημένες γυναίκες (κυβερνητικοί φορείς και μη κυβερνητικοί)

Περισσότερες πληροφορίες για φορείς που παρέχουν δωρεάν ψυχολογική στήριξη μπορείς να βρεις στον Οδηγό Φορέων Παροχής Υπηρεσιών σε Κακοποιημένες Γυναίκες και συγκεκριμένα τους φορείς για τους οποίους σημειώνεται (με κόκκινο τετραγωνάκι) ότι παρέχουν “Συμβουλευτική/Ψυχολογική στήριξη”.

Φυσικά, εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα μπορείς να απευθυνθείς για ψυχολογική υποστήριξη ή ψυχοθεραπεία και σε ιδιώτη ψυχολόγο ή ψυχίατρο.